Aarhus Universitetsforlag Menu
Cover

Verdens bedste bestsellers

En del af fagområdet


Af


272 sider
Hardback
ISBN 978 87 7124 864 7

Del:


Mere om bogen

Om bogen

"Perversiteter med Sukkertang" og "adelig Dame-Te". Der blev ikke lagt fingre imellem, da Karen Blixens "best-seller" Syv fantastiske fortællinger i 1935 blev anmeldt i Berlingske Tidende. Blixens værk voksede sig imidlertid stort og blev en klassiker, mens andre samtidige kanoniserede værker røg ud i glemslen.

Bestselleren har ry for at være litteraturens fastfood, alt for flygtig og uden den næring, der kendetegner klassikeren og mesterværket. Men det blakkede ry er ikke hele historien. Den meget populære roman kan  vende op og ned  ikke bare på de gængse opfattelser af kvalitet og forgængelighed, men også på forståelsen af identitet og klassetilhørsforhold.

Verdens bedste bestsellers  handler om litteratur, der udfordrer tidens tankesæt og følelsesverdener. Læs om den poetiske Werther, den tragiske Emma Bovary, de heltemodige hobbitter Frodo og Sam og syv andre fortællinger, der fra årene omkring den franske revolution til nu har delt vandene og samlet læserne over det meste af den vestlige verden.